Crap pe pat de zacusca, la cuptor

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 20 Ian 2015 | 7144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru zacusca
  • 500 g ceapa
  • 500 g ardei Kapia
  • 250 g morcov
  • 400 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Pentru peste
  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap pe pat de zacusca, la cuptor:

    Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.

    După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot.

    Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in alta apa  ,tot fierbinte, şi lăsăm la fiert până cand fasolea este bine fiarta.

    Tragem oala de pe foc, si apoi o strecuram.

    Jumatate din cantitatea de fasole o  tocam la robot iar restul o lasam boabe.

    In timp ce fasolea fierbe ne ocupam de legume.......le curatam ,le spalam si apoi le tocam rand pe rand in robot.

    Punem intr-o cratita(eu am folosit un ceaun) uleiul la incins si apoi adaugam legumele.Adaugam un praf de sare. Lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa,morcovul si ardeiul kapia se inmoaie iar sosul format scade.Trebuie sa amestecam tot timpul pentru a nu se prinde.

    Cand legumele sunt gata calite adaugam bulionul,fasolea tocata si fasolea boabe precum si cimbrul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam in compozitie si cateva foi de dafin si piper boabe.Dam la foc potrivit avand grija sa amestecam pentru a nu se prinde.Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la  foc moderat circa 15 min.  

    Cat zacusca fierbe ne ocupam de peste.

    Eu am avut un peste mare pe care l-am portionat si din care  am folosit  6 bucati.

    Facem urmatorul amestec.......zeama de lamaie, ulei,rozmarin si usturoiul pisat .Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste in parte.

    Tranzvazam zacusca din ceaun intr-un vas termorezistent iar deasupra asezam bucatile de peste.

    Dam la cuptor pentru circa 20-25 min pana ce zacusca scade iar pestele este bine facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap pe pat de zacusca, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume